Fulbrightovo stipendium do USA - pro studenty

Předáváme informaci o možnostech postgraduálního studia prostřednictvím Fulbrightova stipendia. Je třeba mít ukončen alespoň bakalářský program. Žádat mohou studenti/absolventi všech oborů s výjimkou klinické medicíny, MBA a LLM. Uzávěrka pro podání přihlášek je 1. 9. 2017 (přihlášky se odevzdávají do kanceláře Komise J. W. Fulbrighta-paní Semancová, studenti informují OZV PedF UK o výsledku). Další informace najdete níže.



Fulbrightova komise nabizi stipendia pro postgradualni studium a vyzkum v USA


Studentum a absolventum vysokych skol, kteri k 1. zari 2017 ziskaji jiz alespon bakalarsky titul, nabizi Komise J. W. Fulbrighta moznost vladniho stipendia pro pokracovani studii nebo vyzkumu ve Spojenych statech americkych. Stipendium se udeluje na jeden skolni rok (9 mesicu) a pokryva skolne do vyse maximalne 15 tisic dolaru, zivotni naklady, zakladni zdravotni pojisteni a zpatecni letenku. Uchazeci musi odeslat on-line prihlasku a dodat dalsi podklady pro vyberove rizeni (tj. tri doporucujici dopisy, kopie studijnich vysledku a vysledky pozadovanych testu) do uzaverky 1. zari (uzaverka je vzdy na nasledujici akademicky rok).



„Kazdy rok Fulbrightovo stipendium do USA podpori kolem 7mi studentu, a vzhledem k tomu, ze obvykle obdrzime priblizne 25 kvalitnich prihlasek, ma dobry student znacnou sanci na uspech," rika reditelka Fulbrightovy komise Hana Ripkova.


Cilem pobytu v USA muze byt absolvovani celeho studijniho programu a ziskani titulu na americke univerzite (kategorie "degree") nebo pouze jednorocni hostovani (kategorie "non-degree"). Nejobvyklejsi je kategorie "visiting research student" urcena pro praci na samostatnem vyzkumnem projektu, napr. dizertacni praci. V tomto pripade musi mit zadatel pozvani z instituce v USA.  


Hlasit se mohou uchazeci o stipendium ve vsech oborech s vyjimkou klinicke mediciny, MBA a LLM. Prednost maji uchazeci, kteri v USA jeste dlouhodobe nestudovali.


Zakladnim predpokladem jsou vyborne studijni vysledky behem studia, ceske obcanstvi a trvaly pobyt na uzemi CR. Uchazec by mel mit v dobe uzaverky jiz vysledky testu pozadovanych americkymi univerzitami (jazykovou zkousku TOEFL iBT s minimalnim skore 80, pripadne take test studijnich predpokladu GRE).  


Veskere dalsi informace vcetne prihlasky a podrobneho popisu programu najdete na www.fulbright.cz v sekci Fulbrightova stipendia.  

V pripade jakychkoli dotazu ke stipendiu se laskave obratte na programovou referentku Andreu Semancovou, Komise J. William Fulbrighta, Karmelitska 17, 118 00 Praha 1, tel. 222 718 452,

e-mail: semancova@fulbright.cz, http://www.fulbright.cz/stipendium-pro-postgradualni-studium  


Komise J.W. Fulbrighta je cesko-americka organizace zalozena na zaklade mezivladni dohody v roce 1991 za ucelem podpory vzdelavacich a kulturnich vymen mezi Ceskou republikou a Spojenymi staty. Komise administruje stipendia vladniho tzv. Fulbrightova programu a nektere dalsi stipendijni a grantove programy. Zaroven poskytuje bezplatne poradenstvi a informacni sluzby zajemcum o studium a vyzkum v USA, vcetne informaci o americkych standardizovanych jazykovych a prijimacich testech jako je TOEFL, GMAT a GRE.


Andrea Semancova


Program Officer

The J. William Fulbright Commission

Karmelitska 17, 118 00 Prague 1, Czech Republic

Tel.: +420 222 718 452

www.fulbright.cz

 

Postgradualni stipendium




Poslední změna: 23. listopad 2021 11:27 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: