CZ.02.2.69/0.0/0.0/18_056/0013322

ESF pro VŠ II na UK


Grantový projekt, reg. č.:

CZ.02.2.69/0.0/0.0/18_056/0013322

Název programu:

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Číslo výzvy:

02_18_056

Název výzvy:

ESF výzva pro vysoké školy II

Číslo prioritní osy:

PO 2

Název prioritní osy:

Rozvoj vysokých škol a lidských zdrojů pro výzkum a vývoj

Číslo investiční priority:

IP 1

Název investiční priority:

Zlepšování kvality a účinnosti a přístupu k terciárnímu a rovnocennému vzdělávání, zejména v případě znevýhodněných skupin, aby se zvýšila účast a úrovně dosaženého vzdělání.

Číslo specifického cíle:

SC 1 a SC 2

Název specifického cíle:

Zvýšení kvality vzdělávání na vysokých školách a jeho relevance pro potřeby trhu práce a Zvýšení účasti studentů se specifickými potřebami, ze socio-ekonomicky znevýhodněných skupin a z etnických minorit na vysokoškolském vzdělávání, a snížení studijní neúspěšnosti studentů

Datum zahájení:

01. 01. 2020

Datum ukončení:

31. 12. 2022


Projekt je zaměřen na modernizaci výuky (nové metody, formy, zavedení metod a postupů využívaných v praxi apod.), tvorbu předmětů v cizích jazycích (CJ), pilotní ověření systému pravidelného monitoringu a analýzy uplatnitelnosti absolventů a podporu uchazečů a studentů se SP a dalších znevýhodněných studentů v souladu se stanovenými prioritními tématy projektu.


Cílem projektu je:

1) Modernizace studijních programů a oborů, zavedení nejnovějších trendů moderní výuky a zvýšení počtu předmětů vyučovaných v cizím jazyce tak, aby vzdělávání v Mgr. a Bc. programech odpovídalo nejnovějším trendům a vývoji a absolventi přicházeli připravení do praxe. Samotné modernizaci výuky musí předcházet vzdělávání pracovníků UK, směřující ke zvyšování jejich pedagogických a odborných kompetencí.


2) Zjištění přínosu aktivní práce s absolventy fakulty (jedná se o pilotní vyzkoušení na jedné fakultě), kontaktů se zaměstnavateli a následné zpracování analýzy uplatnění absolventů v praxi. Zavedení pravidelného systému pravidelného monitoringu a analýzy uplatnitelnosti absolventů. Doporučení z analýzy budou postoupena vedení UK jako podklad pro strategické rozhodování v této oblasti.


3) Vytvoření celouniverzitního systému podpory SSP a dalších skupin studentů se znevýhodněním, včetně vzdělávání pracovníků UK pro práci se SPP a dalšími skupinami studentů se znevýhodněním.


4) Zlepšení informovanosti žáků SŠ se socioekonomickým znevýhodnění (SEZ) o studijní nabídce UK, organizaci studia a dostupných formách podpory a v důsledku zvýšení počtu osob se SEZ přijatých ke studiu a dále jejich následná podpora po zahájení studia.


Cíle jsou v souladu se strategickými dokumenty UK.



Poslední změna: 12. prosinec 2019 16:26 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: