CZ.02.3.68/0.0/0.0/18_067/0012276

Tvorba inovativních digitálních vzdělávacích zdrojů


Grantový projekt, reg. č.:

CZ.02.3.68/0.0/0.0/18_067/0012276

Název programu:

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Číslo výzvy:

02_18_067

Název výzvy:

Implementace strategie digitálního vzdělávání II

Číslo prioritní osy:

PO 3

Název prioritní osy:

Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání

Číslo investiční priority:

IP 1

Název investiční priority:

Omezování a prevence předčasného ukončování školní docházky a podpora rovného přístupu ke kvalitním programům předškolního rozvoje, k primárnímu a sekundárnímu vzdělávání, možnostem formálního a neformálního vzdělávání, které umožňuje zpětné začlenění do procesu vzdělávání a odborné přípravy

Číslo specifického cíle:

SC 1, SC 2 a SC 3

Název specifického cíle:

Zvýšení kvality předškolního vzdělávání včetně usnadnění přechodu dětí na ZŠ

Zlepšení kvality vzdělávání a výsledků žáků v klíčových kompetencích

Zvýšení kvality vzdělávání a odborné přípravy včetně posílení jejich relevance pro trh práce

Datum zahájení:

01. 01. 2020

Datum ukončení:

31. 12. 2022


Záměrem projektu je rozvoj a zkvalitnění digitálního vzdělávání, informatického myšlení a digitální gramotnosti dětí a žáků, které zajistí každému jedinci výbavu digitálními kompetencemi. Toho bude dosaženo pomocí tvorby a zpřístupnění zcela nových inovativních digitálních vzdělávacích zdrojů s interaktivním vzdělávacím obsahem a s metodickými příručkami pro pedagogické pracovníky (vhodných i pro studenty VŠ - budoucí pedagogické pracovníky).


Inovativnost řešení projektu je zabezpečena i formou ojedinělé elektronické platformy DVZ, která je průběžně vyvíjena specialisty z oblastí pedagogiky, knihovnictví, nakladatelství a vývoje softwaru. Zajišťuje jak otevřenost vzdělávacích zdrojů (anglicky: OER - Open Educational Resources), tak rovněž zabezpečení zdrojových médií a multiplatformní distribuci (iOS, Android, WIN) v režimech online či offline. Kromě standardních uživatelských nástrojů (změna barvy pozadí, fontu a velikosti písma, podtrhávání, tvorby výpisků, sdílení poznámek, citací apod.) nabízí i rozšířené funkce dle metodiky Blind Friendly Web 2.3. a přísně dodržuje platné normy v oblasti programování v podobě přístupného webu, pravidel pro validní zdrojový kód webu a kódovacích standardů.




Poslední změna: 12. prosinec 2019 17:05 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: