iKAP2 - Bootcamp 2022

PedF UK připravila v rámci ESF projektu iKAP2 pro všechny pražské pedagogy na letošní léto 5 BOOATCAMPŮ, pět dnů, ve kterých jim nabídneme šest hodin setkávání a sdílení nad aktuálními tématy se zajímavými odborníky v příjemném venkovním prostředí nad vůní grilovaného masa a s dobrým mokem (bez jakýchkoliv poplatků).


A kdy a na jaká témata se můžou zájemci těšit?


25.června od 10:00 do 16:00 hod. v areálu minigolfu Děkanka s možností zamýšlet a diskutovat o Time management žáků.

Bootcamp se zaměří na rozvoj dovedností, jak vést žáky k samostatnosti v plánování úkolů, prioritizaci povinností a podporu při zvládání náročných úkolů, reflexe vlastní práce žáků a procesu plnění úkolů, rozvoj konstruktivního a aktivního přístupu k prokrastinaci.


Registrovat se na tento bootcamp můžete již dnes pomocí odkazu (prosím pozor, kapacita je omezena na 20 osob): web


10. srpna od 10:00 do 16:00 hod. se setkání bude věnovat Integraci žáků s odlišným mateřským jazykem do výuky prostřednictvím her a zábavných cvičení pro různé úrovně češtiny jako cizího jazyka

Na tomto bootcampu si účastníci např. na vlastní kůži vyzkouší několik aktivit, jež lze použít při výuce češtiny jako cizího jazyka, respektive při výuce jazyků obecně. Aktivity, které se osvědčily jak pro individuální, tak skupinovou výuku. Jednotlivé hry a možnosti volby, aby nabídli vyučujícím možnosti uplatnění v různých fázích lekce – seznamovací hra, aktivizační hra k rozproudění energie v průběhu hodiny, aktivita pro zapojení jednoduché slovní zásoby, propojení neverbální komunikace s jednoduchou slovní zásoby, hry, které reflektují získané dovednosti. Techniky a cvičení budou představeny pro různé úrovně jazykových dovedností a jsou ověřené v praxi. Jednotlivé praktické části budou doplněny praktickými radami a zkušenostmi s jejich použitím a stručným didaktickým teoretickým komentářem.


17. srpna od 10:00 do 16:00 hod. pak setkání se ponese v duchu Jak pracovat se syndromem vyhoření?

Bootcamp se zaměří na klima, wellbeing a prevenci syndromu vyhoření. Aktivity se zaměří na to, jak se v příštím školním roce cítit v pracovním i osobním životě co nejvíc v pohodě.


24. srpna od 10:00 do 16:00 hod. pak při společném setkání budou rezonovat Zkušenosti a nové výzvy v oblasti distančního vzdělávání.

Tento Bootcamp návštěvníkům nabídne seznámení s praktickými příklady dobré praxe z distančního i hybridního vzdělávání společně s doporučeními, které je možné rychle a operativně kdykoliv znovu využívat, a to nejen v kontextu nové legislativy ale i s ohledem na technologické zabezpečení. Cílem setkání bude nahlížet na distanční nebo hybridní vzdělávání už ne jako pouze na řešení krizových situací, ale na možný aktivizační prvek pro efektivní výuku.


30. srpna od 10:00 do 16:00 hod. pak série setkání bude zakončena tématem Jak na podnikavost zážitkem aneb podnikavost v akci.

V příjemném prostředí obklopeni přírodou bude všem zájemcům představeno, jak využívat zážitkové metody ve výuce podnikavosti. Na bootcampu budou mít možnost se seznámit s příklady výuky podnikavosti a vyzkoušet si praktickou ukázku zážitkové metody výuky. Bude zde např. představen program Soutěž a podnikej.





Aktivita je realizována v rámci projketu "Implementace Krajského akčního plánu 2 – Inovace ve vzdělávání".




Grantový projekt, reg. č.:

CZ.02.3.68/0.0/0.0/19_078/0021106

Název programu:

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Financováno:

Z prostředků ESF prostřednictvím OP VVV

a z rozpočtu Hlavního města Prahy

Číslo výzvy:

02_19_078

Název výzvy:

Implementace krajských akčních plánů II

Realizátor:

Magistrát Hlavního města Prahy

Web realizátora:

(web)

Partner:

Univerzita Karlova - Pedagogická fakulta

Datum zahájení:

01. 10. 2021

Datum ukončení:

31. 10. 2023


Poslední změna: 10. červen 2022 13:25 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: